En guide till ditt nästa drömkontor

Stockholm, och även Sverige för den delen, är fullt med kontor. Dåliga, bra, stora, små, lyxiga, mysiga, gemensamma eller egna. Men för att hitta de där riktiga guldkornen behöver du tänka på lite saker innan du ger dig ut på kontorsjakt. Här kommer våra tips på hur du ror hem drömkontraktet när du ska hitta nytt kontor!

De flesta av oss har någon gång befunnit sig på ett kontor. Om du inte själv jobbar på ett dagligen så har du säkert varit inne på chefens kontor någon gång (läskigt) eller besökt en vän på en kontorsfest. Det råder delade meningar kring vilken typ av kontor som för bäst och helt säkert så är ett kontor som är bäst för dig inte alls lika bra för någon annan. Men det finns vissa saker att tänka på för att din kontorsjakt inte ska bli misslyckad. 

Vi rör oss allt mer mot en värld där bilarna drivs på el istället för bensin. För att du ska kunna locka till dig rätt personal så kommer du behöva se över om det finns laddstolpar i anslutning till kontoret. Även om det inte finns egna laddstolpar så kan det vara en fördel om det finns parkering med allmänna stolpar i närheten. Det kan vara ett första steg för er innan ni får chans att installera egna. 

Något som lätt glöms bort när det kommer till att hitta en ny arbetsplats är hur bra kontoret faktiskt är för kontorsfester. Du vill ju kunna underhålla både kunder och anställda där och då behövs både yta och möjligheter till lekar, dans och varför inte matlagning och middagsbjudningar. Det beror så klart helt och hållet på hur stort bolag ni är och vad ni vill få ut av en företagsfest, men oavsett är det bra att försöka se det framför sig redan första gången du besöker den lokal som kanske ska få bli er arbetsplats. Kommer det gå att ha fester som det pratas om i månader efter här?

Duschmöjligheter är bra om du vill att de anställda ska hålla sig friska och krya. Med en dusch på kontoret är chansen mycket större att de tar ett träningspass på lunchen eller en joggingtur till jobbet på morgonen. Eller varför inte en runda padel med hela styrkan innan after worken på fredagar. En dusch eller två är helt enkelt en rejäl uppsida.

Se också till så att det finns bra med ljusinsläpp på ditt nya kontor. Det gör mer än man tror att få se naturligt ljus när man sitter instängd på kontoret. Det gör er piggare och gladare och kommer hålla igång produktiviteten mycket bättre än om ni sitter i en mörk källare. 

Så, för att summera: Se till så att dina kollegor inte alltid behöver ladda bilen hemma, ge dem en laddplats vid arbetet också. Håll hälsan och humöret på topp med dusch på kontoret och ordentligt med fönster. Och sist men absolut inte minst – Se till så att du har plats och förutsättningar för att bjuda på stans bästa kontorsfester. Du kommer inte ångra dig när du drar in nästa stora deal!